Kom I Kog

Alt det gode på bordet …

Author Archive

Fransk Bønnesuppe

Når kulden og sneen kommer listende, er det godt med en skålfuld dejlig varm suppe, til at varme.

Share

Tags: , ,

Posted in Gris | No Comments »

Hurtige tyrkiske madbrød

  300g hvedemel 300g fintmalet speltmel (eller bare hvedemel) 2 tsk sukker 2 tsk salt 3 spsk olie 1 brev tørgær Lunkent vand Nigellafrø (Jomfru i det grønne) Olie til pensling Bland tørstoffet sammen og tilsæt vand lidt efter lidt, indtil man får en letklistret dej, der æltes let og hæver i 20 minutter. Uden […]

Share

Tags:

Posted in Bagværk, Gærdej, Tilbehør | No Comments »

Kikærtegryde

4 dl Kikærter 3 løg 6 fed hvidløg 1 stor dåse tomatpure 1 stor aubergine 750g kartofler 1 spsk Sambal Olek 1 spsk sød/mild paprika 1/2 tsk cayenne 1 grøntsags bouillonterning 2 tsk groft salt Vand, til det dækker 4 spsk Olie 2,5 dl grov bulgur 1 bundt finthakket bredbladet persille Kikærterne lægges i blød […]

Share

Tags: , ,

Posted in Grøntsager, Grøntsager, Slow Cooker | No Comments »

Æblekage

En god og nem æblekage, der smager dejligt nu hvor det er efterår og regn og rusk. 2 æg 1 1/4 dl Rørsukker 1 1/4 dl letmælk 3 1/2 dl hvedemel 2 tsk bagepulver 2 spsk solsikkeolie 3 tsk kanel 1 tsk vanillesukker Pisk æg og sukker godt sammen. Tilsæt mælk og olie. Skær æblerne […]

Share

Tags:

Posted in Kager | No Comments »

Tysk Aften – Frankfurtere med Karrykål

En tysk aften med Frankfurtere, karrykål og tysk øl, så er manden rigtig glad 🙂 Karrykål: Et kvart hvidkål 2 – 3 store gulerødder i tynde skiver 2 store løg 1 tsk med top Sambal Oelek 1-2 spsk god stærk karry 1-2 spsk rasp olie 1 dl vand Evt. Et let syrligt spiseæble fx Ingrid […]

Share

Posted in Kød, Pølser | No Comments »

Gulerod – Tomatsuppe med Italienske kødboller

Sund og let aftensmad Gulerod – Tomatsuppe: 500 g gulerødder 1 dåse flåede tomater 2 store friske Tomater 3 fed hvidløg Timian 1 tsk tørret eller 1 kvist frisk Rosmarin 1/2 tsk tørret eller en kvist frisk 1 tsk salt 2-3 dl vand 5 dl Letmælk Skræl og skær gulerødderne i skiver. Hak hvidløget groft. […]

Share

Tags: , , , ,

Posted in Gris | No Comments »

Indisk kyllingeret i Slow Cooker

Her i weekenden har vi lavet en stor potion medium hot indisk kyllingeret i vores Slow Cooker. Retten kan holde sig et par dage på køl – bliver faktisk bedre idet den sætter sig. Retten er også meget fryse egnet og så har man en hurtig gang aftensmad på en travl dag. Billeder af retten […]

Share

Tags: , ,

Posted in Fjerkræ, Hovedret, Slow Cooker | No Comments »

Risengrød i Slowcooker

I tirsdag lavede jeg Risengrød i min gode Slow Cooker: Grøden blev rigtig lækker og cremet og det bedste af det hele den passer stort set sig selv – jeg rørte let i den 3 gange og den brændte ikke på.   Opskrift 250 g grødris 1,5 L Letmælk – spæd med mælk til sidst. […]

Share

Tags:

Posted in Grøntsager, Hovedret | 2 Comments »

Grøn Dag – Quornfad

Har i dag lavet en herlig vegetarisk ret med Quornfileter, der er lavet af svampeprotein. De fås færdige på frost i de fleste supermarkeder – disse er fra Fakta. Her er Quornfileterne stegt i lidt olie på en pande ca 4 min på hver side og er så lagt i et smurt ovnfast fad. Opskrift: […]

Share

Tags:

Posted in Grøntsager, Hovedret | No Comments »

Chili Con Carne

Chili con carne blev den første ret vi tilberedte i slow cookeren. Knappen på Slow Cookeren blev sat på medium varme. Vi gjorde sådan : Kød, chili og løg brunes først i en gryde, så væske på, der efter hældes det i slow cookeren, der først er skyllet i varmt vand, da beholderen / “gryden” […]

Share

Posted in Hovedret, Kød, Okse, Slow Cooker | No Comments »

Seneste kommentarer

Kategorier