Arkiv for Dessert

Hurtige vafler

Et af de tydeligste minder fra min barndom er min mors gule elektriske vaffeljern, som stadig residerer i et af hendes hvide køkkenskabe. Med dette vidunderlige instrument, blev der i mange år produceret den ene vaffel efter den anden, som både venner, familie, husdyr og andre guffede i sig, med udsyn til de norske fjelde.

Ævl, bævl og romantisk pladder, men der er blevet produceret en del herlige hjertevafler, på det gule instrument i tidens løb.

Læs mere

Share

Clafoutis

Denne dessert kommer oprindeligt fra Limousin regionen i Frankrig og bliver traditionelt lavet med sorte kirsebær, men findes i et utal af variationer med anden frugt, såsom æbler, pærer, solbær, ferskner, blommer eller rabarber, under navnet Flaugnarde.

Om kirsebærene skal udstenes eller ej, har siden tidernes morgen været genstand for en nærmest religiøs diskussion. Personligt foretrækker jeg, i min magelighed, dog udstenet frugt.

Læs mere

Share

Speltvafler

For knap en uges tid siden, faldt jeg over speltmel i det lokale tyske supermarked, hvis navn jeg ikke skal nævne her (Lidl). Dette skal der da eksperimenteres med. Bortset fra at det giver nogle utroligt dejlige og luftige brusebadsboller, giver det også nogle ret gode vafler.

I løbet af den sidste uges tid er disse herlige vafler er da også blevet lidt af en favorit her i husholdningen – hvad end de serveres med is eller marmelade fra den gamle fabrik.

DSC_0128.JPG

Ingredienser:

  • 3 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk vanilliesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk rørsukker
  • 180 g sigtet speltmel
  • 100 g smeltet smør (Margarine eller smagsneutral olie kan også bruges for almindeligt dødelige)

Bland mælk og æg i en skål. Bland mel, vanillesukker, rørsukker og bagepulver og rør det sammen, til dejen er glat. Rør det smeltede smør i til sidst og lad dejen hvile et øjeblik.

Sørg for at vaffeljernet er godt varmet op og bag vaflerne gyldne og server med sukker og syltetøj, på norsk vis med flødeskum og syrlige bær, eller hvis det skal gøres til en fest – dejlig flødeis.

Share