Kom I Kog

Alt det gode på bordet …

Brusebadsboller

Disse koldhævede boller ledsager de fleste morgener i dette lille ydmyge hjem. De bliver hurtigt bakset sammen som det sidste inden jeg trisser i seng og står ude på køkkenaltanen lige indtil det er bagetid.

I en skål kommes en halv liter koldt vand. Heri udrøres en halv pakke gær (gerne mindre) – selv foretrækker jeg at bruge en gaffel til dette. Herefter tilsættes en teskefuld salt og en teskefuld sukker, en spiseskefuld olie (for eksempel rapsolie) og en håndfuld havregryn.

Det kan ligeledes anbefales at tilsætte et knisp tørret basilikum, eller lignende.

Nu skal melet i – jeg foretrækker en håndfuld rugmel og det vigtigste en håndfuld durumhvedemel. Efter at dette er rørt sammen skal der hvedemel i, til man står med en mellemting imellem en tyk grød og en dej.

image

Sæt dejen koldt, natten over, med et rent klæde over. Sæt bollerne på en bageplade med en køkkenske (eller lignende), der dyppes i koldt vand, og sæt dem i en ovn forvarmet til 220 graders celsius – i et brusebads tid (12-15 minutter), til de er gyldne.
image

Herefter tages de ud og køles af – de er bedst mens de stadig er lune.

Tags:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen + 13 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Seneste kommentarer

Kategorier