Kikærtegryde

DSC_0656.jpg
  • 4 dl Kikærter
  • 3 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 stor dåse tomatpure
  • 1 stor aubergine
  • 750g kartofler
  • 1 spsk Sambal Olek
  • 1 spsk sød/mild paprika
  • 1/2 tsk cayenne
  • 1 grøntsags bouillonterning
  • 2 tsk groft salt
  • Vand, til det dækker
  • 4 spsk Olie
  • 2,5 dl grov bulgur
  • 1 bundt finthakket bredbladet persille

Kikærterne lægges i blød i rigeligt vand, natten over (Minimum otte timer).
Udblødningsvandet hældes fra og kikærterne skylles grundigt. De hældes i en skål og stilles til side.

Løg og hvidløg hakkes groft. Aubergine og skrællede kartofler, skæres i store tern. I en stor gryde svitses løg og hvidløg, i et minut. Auberginen kommes ved og svitses med, indtil auberginen bliver lidt blød.

Sambal Olek og krydderier kommes ved og steges med et øjeblik. Tomatpureen tilsættes og svitses med i 20 sekunder.

Kartofler og kikærter kommes i gryden. Vand tilsættes til det hele er dækket.

Gryden småkoger under låg i fem kvarter.

Bulguren kommes i og simrer med i 12 minutter. Den grofthakkede persille kommes i og gryden tages af ilden.

Lad retten hvile i fem minutter, inden serveringen. Serveres eventuelt med tyrkisk brød.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × five =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.