Kom I Kog

Alt det gode på bordet …

Hurtige vafler

Et af de tydeligste minder fra min barndom er min mors gule elektriske vaffeljern, som stadig residerer i et af hendes hvide køkkenskabe. Med dette vidunderlige instrument, blev der i mange år produceret den ene vaffel efter den anden, som både venner, familie, husdyr og andre guffede i sig, med udsyn til de norske fjelde.

Ævl, bævl og romantisk pladder, men der er blevet produceret en del herlige hjertevafler, på det gule instrument i tidens løb.


Hurtige vafler

Hurtige vafler

Denne opskrift er hamrende simpel og giver, på nogle ganske få minutter, nogle ganske anstændige vafler og billige, der smager super med en klat syltetøj og en klat flødeskum.

Ingredienser:

  • 200g Hvedemel
  • 50g Sukker
  • 50g Smør (smeltet)
  • 1tsk Bagepulver
  • 1⁄2 Stang vanilje (kornene herfra) eller en sjat stødt kardemomme
  • En knivspids fint salt
  • 3 dl Sødmælk
  • 1 Æg

Sådan gør du:

Bland alle de tørre ingredienser i en skål og tilsæt æg og mælk lidt af gangen, mens du pisker godt til. På denne måde er det nemmere at piske klumper ud af dejen. Spæd op med mere mælk hvis dejen er for tyk.

Bag vaflerne på et vaffeljern, der kan ofte fås ganske billigt. Har givet halvanden hundrede kroner for mit, i det lokale lavprissupermarked.

Det kan eventuelt gøres direkte ved bordet, så vaflerne straks kan serveres varme og sprøde.

For at gøre dem lidt mere rustikke, kan man bytte et par spiseskefulde af hvedemelet ud med noget grovere, for eksempel rugmel.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × 5 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Seneste kommentarer

Kategorier