Kom I Kog

Alt det gode på bordet …

Middelhavs fiskefad

Fisk kan sagtens tilberedes let og hurtigt i ovnen. Da fisk og skaldyr er delikate og skrøbelige, bør retten være så enkel som mulig. Ligeledes skal man passe på ikke at overtilberede dem – det drejer sig om minutter, hvor let de tager imod varmen varierer fra fisk til fisk.

Til dette lette, hurtige fad kan benyttes enhver form for rimelig fast fisk. Det kan være den herlige sej (foretrækker personligt mørksej) – naturligvis friskfanget fra Nordsøen. I modsætning til sin fætter torsken – findes sejen stadig i rigelige mængder.

DSC_0100.JPG

Man kan ligeledes, i en snæver håndevending, benytte den asiatiske Pengasius – der meget hurtigt har fået tiltusket sig en god bid af lavprismarkedet og idag fås allevegne også fra bæredygtige dambrug. De har også en tendens til at være en tand mere faste end mudderversionerne.

  • 300g fast fisk (2 filetter)
  • 3-4 Modne tomater i skiver
  • 3-5 fed hakket hvidløg
  • Olie (Raps- / olivenolie)
  • Evt. Knust/frisk chili
  • Evt. Frisk/tørret basilikum

Kom lidt olie i bunden af et ildfast fad og fordel hvidløget i fadet. Krydder fiskefiletterne og læg dem så de ikke overlapper hinanden i fadet. Drys lidt basilikum og chili henover dem. Skær tomaterne i skiver og dæk filetterne med disse.

Slut af med lidt salt, peber, basilikum og olie. Sæt fadet i en ovn opvarmet til 170-180 grader i en 10-15 minutter.

Server med en frisk salat og en humpel nybagt brød, til en hurtig frokost eller forret, eller for eksempel med kogte ris eller kartofler som en let hovedret.

Share

Tags:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fourteen − 10 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Seneste kommentarer

Kategorier