Kom I Kog

Alt det gode på bordet …

Indisk kyllingeret i Slow Cooker

Her i weekenden har vi lavet en stor potion medium hot indisk kyllingeret i vores Slow Cooker. Retten kan holde sig et par dage på køl – bliver faktisk bedre idet den sætter sig. Retten er også meget fryse egnet og så har man en hurtig gang aftensmad på en travl dag.

Billeder af retten i slow Cooker –  Først fra før tilberedning.

DSC_0166.JPG

Og her er retten færdig

DSC_0099.JPG

Opskrift:

  • 2 kg kylling overlår med skind og ben – renset og befriet for fedt og overskydende skind
  • 5 mellem løg
  • 1200 g kartofler skrællet i grove tern ( alternativ 600 g kartofler og 600 g gulerødder eller blomkål )
  • 1 – 2 spsk Sambal Oelek eller 1- 2 friske chilier efter hvor stærk man vil have retten
  • 3 spsk olie
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk med top god madras karry eller lignende
  • 1 tsk med top stødt koriander
  • 1/2 tsk stødt allehånde – smag på retten om den kan tåle mere- vær forsigtigt smagen kommer hurtigt
  • 15 sorte hele peberkorn
  • 1 lang stang kanel knækket i 3 stykker eller 2 korte
  • 5 laurbærblade
  • 10 hele nelliker
  • 2 kylling bouillonterninger
  • 1 karton – 500 g ca hakkede tomater
  • 2 store spsk tomatpure
  • 1 liter vand

—————

Skyl, Rens og sær overskydende fedt og skind af kyllingeoverlårene, der skal være lidt skind på giver smag.

Dyp dem tørre i køkkenrulle og gnid lidt groft salt på kyllingeoverlårene.

Kom smør og olie i en god varm wok eller lignende og brun et par kyllingeoverlår ad gangen.

Tag dem op og læg dem på et stort fad og fortsæt så med de næste par kyllingeoverlår til du er færdig.

I fedtet fra kyllingeoverlårene svitses sambal oelek,  karry, koriander, og tomatpure – vigtig da smagen kommer frem

Løgene kommes nu  i  skal ikke brunes kun klares,  tilsæt evt lidt olie hvis det er for tørt eller lidt vand.

Tilsæt nu de hakkede tomater, vandet, smuldrede bouillonterninger, laurbærblade , kanelstængerne, peberkornene, stødt allehånde, de hele nelliker og rør rundt.

Kom kartoflerne i der er skrællet og skåret i grove tern, få det hele lige op til kogepunket.

Imens retten kommer op at koge  har Slow Cookeren været tændt på low med 1 Liter vand indtil keramikindsatsen i Slow Cookeren ikke er kold mere. Vandet hældes ud. De brunede kyllingeoverlår kommes ned i bunden af keramikindsatsen. Den stilles i Slow Cookeren og det varme indhold fra wokken kommes i. Hvis det ser lidt tørt ud hæld forsigtig lidt mere vand på. Det skal være som en let tyk suppe som minimum.

Sæt Slow Cookeren på medium og giv retten ca 5 timer. Kig til den hver time ca og se om der skal røreres let i den eller om den skal have lidt ekstra vand. Til sidst står den ca 15 min uden låg stadigvæk på medium for at tykne lidt og sætte sig.

Velbekomme.

Tags: , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × three =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Seneste kommentarer

Kategorier