Kom I Kog
Alt det gode på bordet …
Fransk Bønnesuppe
Når kulden og sneen kommer listende, er det godt med en skålfuld dejlig varm suppe, til at varme.
- 2,5dl Hvide bønner
- 4 fed hvidløg
- 3 løg
- 150-200g bacon
- 12dl vand
- 1 stor dusk timian (2 spsk tørret)
- 2 terninger grøntsagsboullion
- 1 tsk peberkorn
- 300g gulerødder i skiver
- 500g kartofler i tern
- 2 spsk tomatpuré
- 1 spsk paprika
- 1 tsk knust chili
- Olie til stegning
Blød de tørrede hvide bønner op i vand 8-10 timer. Skift gerne vandet en gang eller to.
Hak derefter løg og hvidløg fint. Skær bacon i tern eller strimler. Kom en teskefuld olie i gryden og svits baconet deri, til det afgiver fedt.
Kom så løg og hvidløg i gryden og steg dem ved medium varme, til de bliver dejligt bløde og næsten transperante og sæt gryden til side.
Hæld udblødningsvandet fra bønnerne og skyl dem under den kolde hane.
Opløs tomatpurén i de 12 dl vand og tilføj vandet, bouillonterningerne, de udblødte bønner, timian, paprika, peberkorn og chili, til gryden.
Lad det koge 40 minutter ved svag varme.
Skræl gulerødder og kartofler og skær dem, henholdsvis i tykke skiver og tern. Kom dem i gryden, rør rundt og lad det hele koge i 20 minutter eller indtil det er mørt.
Server eventuelt med en skive madbrød eller polenta, stegt i lidt olie på en pande.
Skriv et svar