Kom I Kog

Alt det gode på bordet …

Sprød hvidkålssalat

Kål stammer oprindelig fra Europas vildtvoksende strandenge,  tilhører slægten Brassica og er rent faktisk en af vores allerældste grønsager. På trods af at dårligt ry er kål en af de billigste og mest mættende grøntsager, man kan finde i supermarkedet.

DSC_0215.JPG

Hvis bare man formår at bruge det rigtigt, kan det være super lækkert. For eksempel er det godt at tilsætte kålretten noget sødt, salt eller surt, så den ikke får en flad og den frygtede “kål-agtige” smag.

En hvidkålssalat lyder måske kedeligt. Tricket er dog at snitte kålen meget-meget fint, enten ved hjælp af en mandolin eller en skarp kniv og lidt tålmodighed.

Salaten:

 • ½ Hvidkål
 • 1-2 søde æbler

Snit kålen så fint som muligt, eventuelt på en mandolin. Hvis du ikke ejer sådan et bæst er en stor skarp kniv et fremragende redskab – kombineret med lidt tålmodighed. Skær æblerne over i små tern og blandt det hele i en skål. Hvis det skal være ekstra lækkert er peanuts, saltristede nødder eller saltristede mandler et herligt indslag i en sådan salat – det giver lidt mere knas.

Dressing:

 • ½-1 fed hvidløg
 • 1 spsk. ketchup
 • 1 spsk. æbleeddike
 • 2-3 spsk. god olie
 • 1 spsk. brun farin
 • Salt

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Den skal være rimelig sød, så justér eventuelt med en tand mere sukker. Hvis den synes lidt tyk i det så tilsæt en spsk. koldt vand og hvis dressingen synes lidt kedelig kan der tilsættes chili eller andre lignende krydderier.

Dressingen hældes over salaten og stilles på køl indtil den skal serveres. Den har godt at trække lidt og absorbere lidt af dressingen, så vent med at drysse peanuts, nødder eller mandler på før i sidste øjeblik.

Tags: , ,

One Response to “Sprød hvidkålssalat”

 • Peter Jespersen siger:

  Et godt alternativ kunne være finthakket spidskål, porre og æble, eventuelt med hakkede saltbagte mandler eller nødder. Spidskålen er en tand mere blød og fin i både smag og konsistens.

  I dette tilfælde kan ketchuppen i vinigretten erstattes af en lille klat sennep. Det er superb til et godt stykke kød.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen − eight =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Seneste kommentarer

Kategorier