Kom I Kog
Alt det gode på bordet …
Gulerod – Tomatsuppe med Italienske kødboller
Sund og let aftensmad
Gulerod – Tomatsuppe:
- 500 g gulerødder
- 1 dåse flåede tomater
- 2 store friske Tomater
- 3 fed hvidløg
- Timian 1 tsk tørret eller 1 kvist frisk
- Rosmarin 1/2 tsk tørret eller en kvist frisk
- 1 tsk salt
- 2-3 dl vand
- 5 dl Letmælk
Skræl og skær gulerødderne i skiver. Hak hvidløget groft. Kom det i en gryde sammen med resten af ingredienserne på nær letmælken. Kom Tomaterne i en gryde med kogende vand – vent 5 min. Tag dem op og hiv skindet af. Hak dem groft og kom de hakkede tomater ned i gryden med gulerødderne og hvidløget. Kom timian og rosmarin ned i gryden. Suppen koger ved middelvarme i ca 15 min. Hæld letmælken i og blend suppen. Varm den igennem inden servering.
Italienske kødboller:
- 500 g Hakket kalv og flæsk
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 1 Rødløg
- 3 fed Hvidløg
- 1 tsk Sambal Oelek / finthakket frisk chili
- 1 lille håndfuld frisk basilikum
- 1 lille tsk tørret basilikum
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 2-3 spsk mel
- 1 håndfuld rasp ca knap 1 dl
Kom rødløg, hvidløg, basilikum det friske og sambal oelek i en minihakker eller lignende. Kom det i en skål sammen med det hakkede kød og resten af ingredienserne. Ælt det hele med hænderne. Lad det hvile koldt i ca 15 min.
Form farsen til små kødboller og sæt dem på en plade beklædt med bagepapir. Giv dem ca 10 min ved 200 grader.
Ved servering:
Kom den opvarmede suppe i en dyb tallerken, kom kødboller oven på og drys evt med hakket basilikum og reven parmesan eller grana ost. Ønskes en mere fyldig suppe kom et par spiseskefulde kogte ris i bunden af den dybe tallerken.
Tags: gris, gulerød, ris, Svinehakke, tomat
Skriv et svar