Kom I Kog
Alt det gode på bordet …
Speltvafler
For knap en uges tid siden, faldt jeg over speltmel i det lokale tyske supermarked, hvis navn jeg ikke skal nævne her (Lidl). Dette skal der da eksperimenteres med. Bortset fra at det giver nogle utroligt dejlige og luftige brusebadsboller, giver det også nogle ret gode vafler.
I løbet af den sidste uges tid er disse herlige vafler er da også blevet lidt af en favorit her i husholdningen – hvad end de serveres med is eller marmelade fra den gamle fabrik.
Ingredienser:
- 3 dl mælk
- 2 æg
- 1 tsk vanilliesukker
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk rørsukker
- 180 g sigtet speltmel
- 100 g smeltet smør (Margarine eller smagsneutral olie kan også bruges for almindeligt dødelige)
Bland mælk og æg i en skål. Bland mel, vanillesukker, rørsukker og bagepulver og rør det sammen, til dejen er glat. Rør det smeltede smør i til sidst og lad dejen hvile et øjeblik.
Sørg for at vaffeljernet er godt varmet op og bag vaflerne gyldne og server med sukker og syltetøj, på norsk vis med flødeskum og syrlige bær, eller hvis det skal gøres til en fest – dejlig flødeis.
Skriv et svar