Kom I Kog

Alt det gode på bordet …

Hurtige tyrkiske madbrød

DSC_0655.png

 

  • 300g hvedemel
  • 300g fintmalet speltmel (eller bare hvedemel)
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk olie
  • 1 brev tørgær
  • Lunkent vand
  • Nigellafrø (Jomfru i det grønne)
  • Olie til pensling

Bland tørstoffet sammen og tilsæt vand lidt efter lidt, indtil man får en letklistret dej, der æltes let og hæver i 20 minutter.

Uden at slå dejen ned, formes cirka otte boller af dejen. På et meldrysset bord rulles bollerne fladt ud med en tykkelse på cirka fire centimeter og areal som en desserttallerken.

Efterhæver i ti minutter. Med fingerspidsernes laves fordybninger i brødet. De pensles med olie og drysses let med Nigellafrø.

Bages ved 200 grader i cirka ti minutter. De kan let brænde på, så hold øje med dem og tag dem ud når de er lysebrune.

Tags:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ten + six =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Seneste kommentarer

Kategorier