Kom I Kog
Alt det gode på bordet …
Hurtige tyrkiske madbrød
- 300g hvedemel
- 300g fintmalet speltmel (eller bare hvedemel)
- 2 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 3 spsk olie
- 1 brev tørgær
- Lunkent vand
- Nigellafrø (Jomfru i det grønne)
- Olie til pensling
Bland tørstoffet sammen og tilsæt vand lidt efter lidt, indtil man får en letklistret dej, der æltes let og hæver i 20 minutter.
Uden at slå dejen ned, formes cirka otte boller af dejen. På et meldrysset bord rulles bollerne fladt ud med en tykkelse på cirka fire centimeter og areal som en desserttallerken.
Efterhæver i ti minutter. Med fingerspidsernes laves fordybninger i brødet. De pensles med olie og drysses let med Nigellafrø.
Bages ved 200 grader i cirka ti minutter. De kan let brænde på, så hold øje med dem og tag dem ud når de er lysebrune.
Tags: Madbrød
Skriv et svar