Kom I Kog

Alt det gode på bordet …

Nem banankage

Nu hvor weekenden er over os, er det tid til en hurtig og nem banankage til eftermiddagskaffen, efter en gammel opskrift der er gået i arv – generation efter generation, efter generation. Ok, rent faktisk så er jeg ikke klar over hvor den kommer fra. Opskriften er sikkert ranet fra en eller anden 80’er koge-/kagebog – men den er stadig ikke ringe endda.

Et stykke nem banankage

Et stykke nem banankage

  • 6 Æg
  • 350 g Sukker
  • 4 tsk Vanillesukker
  • 250 g. Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 200 g Smør
  • 5 Modne bananer
  • Eventuelt 100g hakket chokolade (mørk eller med hasselnødder)

Æg, sukker og vanilliesukker piskes sammen først. Herefter røres hvedemelet, blandet med bagepulver og det smeltede smør i. Til sidst moses bananerne hurtigt med en gaffel og røres også i.

Bages ved 170-175 graders Celcius i en bradepande (Der skal helst være ½-1cm fra dejen og op til kanten), indtil den er færdig (når man kan stikke en strikkepind, kødnål, skarp kniv eller lignende ned i kagen og der intet dej hænger på når man trækker den ud). Hold godt øje med den – for en 23*33 centimeter bradepande tager det cirka 50-55 minutter.

Det kan være svært, men lad kagen køle ned før i kaster jer over den som en flok ulve. Personligt foretrækker jeg den au naturel, men hvis tanden er yderligere sød, passer en glasur ganske glimrende til den.

Tags:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + nineteen =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Seneste kommentarer

Kategorier